Skapa personligt hem genom kreativitet

Scrapbooking handlar till stor del om att skapa vackra och dekorativa minnesalbum för fotografier, tidningsurklipp, biljetter och så vidare. Det handlar även om att skapa tackkort, inbjudningskort, julkort, presentförpackningar och annat. Genom scrapbooking tillverkar man personliga och unika produkter till sig själv eller till andra. Om man vill ta steget längre kan man börja använda sina scrapbookingtalanger i heminredningen. Att pyssla och skapa personliga detaljer ger ett ombonat och trevligt hem. Här kommer tips och inspiration till dig som vill skapa ett personligt hem med hjälp av din egen kreativitet och skaparlust!

Expressen skriver i en artikel om några intressanta och aktuella pysseltrender där bland annat scrapbooking nämns. Pysslet kan man göra tillsammans med barnen, med vännerna eller för att få en stund med sig själv. Inom scrapbookingen kan man föra in annan typ av pyssel, det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Om man vill skapa en vacker och unik vägg i sitt hem kan man pyssla ihop bilder till en tavelvägg där tavlorna placeras i olika formationer. Bilderna till tavlorna kan innehålla en text med ett fint budskap, fotografier med dekorationer runt om eller rena scrapbookingformationer. Det kan passa utmärkt ihop med en snygg fototapet. När man inreder exempelvis barnrummet är det aldrig fel med färger, former och mönster!

Merry Christmas tag on gift

Decoupage är en gammal pysselteknik där man med hjälp av pappersservetter skapar dekorationer av föremål i hemmet. Det passar utmärkt som en gåva till någon man tycker om, eller för att inreda och dekorera i hemmet. Förutom servetter kan man använda sig av rispapper, presentpapper eller bokmärken. Pappret ska helst vara tunt. Bilden lackar man sedan på föremålet som kan vara exempelvis glas, porslin, tyg, plåt, sten, trä, zink, papper, spånkorgar eller ljus. Om man genom scrapbooking tillverkar vackra kort med fina budskap kan man exempelvis knyta fast dem med ett vackert band på ett blockljus som pryder bordet eller fönsterbrädan. När man bjuder hem gäster på middag ser det extra trevligt ut med hemmagjorda bordsplaceringar som hälsar dem välkomna. Du kommer säkert på många fler tillfällen som du kan förgylla ditt hem med härlig scrapbooking – släpp loss fantasin och kreativiteten!

galanight