Välj tema till din scrapbook

Många kan nog känna igen sig i att ibland är inspirationen till att scrapbooka som bortblåst. Ett bra tips är att välja ett tema att inspireras av till din scrapbook. I det här inlägget får du tips på några teman du skulle kunna använda till din scrapbook.

Vintage

Om ditt hem är prytt av vintage posters och du gillar allt som är gammaldags kan det vara en rolig idé att låta ditt scrapbookande gå i temat. För att få en vintage känsla i din scrapbook kan du inspireras av gamla tidningar, annonser och bilder från svunna tider. Du kan till exempel använda dig av tidningspapper och bränna eller riva dem i kanterna för att ge dem en gammal känsla. Om du brukar skriva i din scrapbook kan du antingen lära dig kalligrafi, eller försöka dig på en skrivstil.

Om du själv inte gillar vintage men känner någon som gör det kan det vara en bra present att ge bort en scrapbook i vintage tema. Andra gånger då en scrapbook med vintagetema kan uppskattas är om någon äldre släkting fyller år. Då kan du göra en scrapbook utifrån personens liv med vintage tema.

Semestertema

Att låta kameran dokumentera semestern är ett sätt att spara på minnen. För att spara på dessa minnen kan du skriva ut bilderna och göra en scrapbook av det. Om ni till exempel reste runt i Asien kan du låta temat i din scrapbook gå i ett asiatiskt tema. Spara gärna på flygbiljetter och annat du sedan kan använda till din scrapbook om er semester för att göra din scrapbook extra personlig och minnesvärd.

Bröllopstema

En present som garanterat kommer att uppskattas av ett brudpar som ska gifta sig, eller har gift sig är om du gör en scrapbook med bröllopstema. Då använder du dig av de bilder som togs under dagen eller bilder på brudparet innan de gifte sig och från deras relation. Du bestämmer själv vad du vill utgå ifrån. Det finns många fina dekorationer med kärlekstema du kan använda dig av när du gör en scrapbook med bröllopstema. Inspireras av det tema brudparet hade på bröllopet så kommer din scrapbook bli en succé.

Djurtema

Att göra en scrapbook med djurtema är en bra idé om du har ett husdjur eller känner någon som har ett. Det är något som kommer att uppskattas när husdjuret sedan går bort och då kommer din scrapbook med husdjurets liv ändå att finnas kvar att gå tillbaka till. Förutom bilder och texter kan du till exempel dekorera sidorna med tassar.

galanight