Scrapbooking som väggprydnad

Det finns flera sätt att dekorera sina väggar på. Man kan till exempel välja att hänga upp olika scrapbooking-alster som man gjort själv. Men hur kommer man igång med scrapbooking och vad är bra att tänka på om man vill ha sina alster som posters?

Välja material till scrapbooking

När du ska göra scrapbooking kan du till exempel köpa fina posters och ha dem som inspiration eller grund i ditt tillverkande. Du kan klippa ut vackra detaljer och kombinera flera posters. När du ska välja materal bör du se till att till exempel lim och annat är syrafritt. Det finns annars en stor risk att hela projektet gulnar efter bara ett par år. Tänk också på att välja material som tål att vistas i solljus. Du kanske inte alltid kan hänga dina posters i skuggan.

Ha scrapbooking som prydnad

Scrapbooking bli en vacker och personlig prydnad. Du kan ta med detaljer du själv gillar och en stor fördel är att du kan bestämma storleken på projektet. Om du vill smycka en smal vägg kanske det passar perfekt att göra alster i storleken av ett vykort istället för att hänga upp en stor poster.

Eftersom scrapbooking kan varieras i det oändliga kan du till och med ta fram ditt alster senare för att komplettera det om du tycker att något saknas. En stor fördel är också att du såklart kan rama in din scrapbooking för att få den att hålla bättre – och allt görs till en relativt låg kostnad.

Vad kan man inkludera i scrapbooking?

Scrapbooking är en väldigt tacksam hobby att hålla på med eftersom man kan använda nästan allt för att skapa vackra minnen. Du kan klippa ur tidningsurklipp, fotografier, använda fina band, stickers, tygblommor och olika fina papper för att skapa posters eller andra dekorativa alster som fungerar som dekoration, och som dessutom påminner dig om alla de positiva minnen du upplevt.

Scrapbooking på posters

Eftersom det mesta går att använda i scrapbooking kan du såklart även använda färdiga posters du gillar. Kanske vill du kombinera två olika posters och skapa något helt nytt, eller så har du en äldre poster du vill ge en modernare tappning. Om postern är av ett blankare och glattare material kan det ibland vara svårt att få saker att fästa på den men i regel går det med till exempel varmt lim eller med limstift och lite press på det som ska limmas fast.

galanight