Kul resminnen med posters och scrapbook-projekt

Att resa och att få vara kreativ är två av de främsta sakerna som gör människor glada och stimulerade. Om du har sett folk skrapa lotter i TV eller vänner tala om sin framtidsdrömmar involverar de ofta färder till olika platser i världen.

Genom att kombinera tavlor och foton med dina egna scrapbook-projekt kan du ge ditt hem en kul och inspirerande atmosfär. Just resor är ett fantastiskt tema då du dels kan dekorera väggarna med minnen från tidigare semestrar, dels med motiv från platser du vill besöka. Du hittar kvalitativa och ekonomiska posters online med tusentals teman från allt mellan himmel och jord. Läs vidare för att få tips om hur du kan gå till väga.

Ge dimension med affischer och föremål

Just nu drömmer folk mer än någonsin om att få resa och därför är ett kreativt projekt bland det bästa du kan göra. Börja med att bestämma ett tema, exempelvis en världskarta i mitten som är omgiven av olika stora bilder och scrapbook-tavlor från platser du har besökt eller vill resa till. Ett annat alternativ är att välja ett specifikt resmål som du redan har varit till och har en massa saker från som kan ingå i din scrapbook-kreation. Gamla flyg- och tågbiljetter, egna foton, souvenirer, menyer och tidningsurklipp är alla fantastiska föremål för en fin scrapbook att rama in. Kombinera sedan detta med snygga posters från resmålet och placera allt på väggarna i ett rum – utspritt på alla väggar eller i en tavelvägg. Komplettera med små hyllor där du kan placera övriga, tredimensionella föremål som inte kan sättas på en platt bild, exempelvis ett mini-Eiffeltorn eller en docka i traditionell folkdräkt.

Hämta inspiration från andras verk

Om du får lite idétorka kan det vara klokt att snegla på vad andra har gjort för att skapa minnesbilder eller sätta upp mål för framtiden. När en bok skulle göras om [ABBA:s liv bakom scenen:https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/a/G1OW6m/abba-in-pa-livet-och-bb] valdes just scrapbook-metoden då det gav en rolig blandning av foton, dagboksanteckningar och backstagepass. Du kan variera din tavelvägg med annat än bilder, exempelvis torkade blommor, konsertbiljetter eller kända citat som har med temat att göra. Vill du inte sätta upp en regelrätt världskarta kanske du har lagt ett pussel som föreställer jorden? Och i stället för en klassisk poster som föreställer resmålet kan du välja en bild på en känd person som kom därifrån. Exempelvis David Bowie eller Alfred Hitchcock som kom ifrån London eller Brigitte Bardot från Paris. Du kan till och med ha deras porträtt som en grund till din scrapbook och omge dem med föremål från dina resor. För det är just det som är så roligt med scrapbooking – det finns inga som helst regler eller måsten.

galanight