Scrapbookingtips

Scrapbooking handlar om att skapa och att hitta sin egen stil. Det kan krävas lite övning för att få till olika tekniker och få igång fantasin. Innan man har kommit igång själv kan man läsa i tidningar, titta på hemsidor och scrapbooka tillsammans med likasinnade för att få ta del av andras idéer och väcka den egna talangen till liv. Det finns mängder av vackra och roliga skapelser som man kan göra med scrapbooking, som kommer till nytta i olika sammanhang eller bara är fint att titta på. Här kommer några tips och idéer som hjälper dig att komma igång.

Först och främst är det viktigt att du använder material som är anpassat efter just scrapbooking, eller åtminstone som är tänkt att hålla över tid. Det är främst syrafritt material som är viktigt att handla hem innan man sätter igång. Om man använder papper, lim, tejp och pennor som innehåller syra kommer bilderna och pappret efter hand att förstöras. De gulnar med tiden, det har du säkert sett på gamla tidningsurklipp. Tidningspapper innehåller syra och det kan vara bra att tänka på om man vill bevara tidningsurklipp eller liknande i sin scrapbooking. Om du placerar tidningsurklippen tillsammans med fotografier kommer dina bilder så småningom att påverkas av tidningspapprets syra och bli förstörda.

Making Valentine's greeting cards

Det finns som sagt en oändlig mängd produkter som du själv kan skapa med hjälp av scrapbookingtekniken. Ju mer du pysslar, desto mer kommer du att upptäcka. Du kan exempelvis skapa enstaka sidor med ett fotografi och dekoration runt omkring. Den ramar du sedan in så har du gjort en egen personlig tavla! Fotoböcker hör till klassikerna inom den här typen av sysselsättning. Istället för ett vanligt fotoalbum med endast bilder i kan du klistra in de bilder som betyder lite extra, dekorera sidorna och skriva texter som hör till händelsen. Man kan även klistra in biljetter och liknande som man har sparat, och som påminner om bilder och tillfället då det togs. Receptböcker blir också mycket roligare med personlig dekoration. Samla dina favoritrecept och gör boken personlig. Det är även ett utmärkt tips som present till någon.

Tänk på att sitta bra när du pysslar. Gott om plats och en bra ljuskälla är viktigt. Sätt även gärna på lite trevlig och avslappnande musik.

galanight