Gör en årstavla med barnen

Barn växer och utvecklas snabbt. Alldeles för snabbt, tycker många föräldrar! Av den anledningen är det viktigt att uppskatta varje stund och skapa kul minnen för hela familjen. Det är kul och givande att göra saker tillsammans som att spela spel, baka, gå på promenader eller se en film. Att pyssla är också roligt och låter alla bidra med sin egen kreativitet.

Ett spännande sätt att skapa fysiska minnen från barnens uppväxt på är att göra en årstavla med scrapbook-teknik. Sätt ett datum för varje år som ni alla får samla ett antal föremål till och samlas sedan vid ett bord och gör en tavla tillsammans full av minnen, intryck och intressen. När allt är klart kan ni hitta passande ramar och hänga upp ert gemensamma verk på en hedersplats i hemmet.

En dagbok med bilder

Bilder spelar en stor roll för den som vill minnas olika händelser och känslor. Välj egna foton eller klipp ut bilder som betytt något under det gångna året för var och en: popidolen som barnen gillar för tillfället, favoritbokens omslag, semesterbilder eller ett avtryck på hundens tass. Blanda med torkade blommor från årets skörd, kolapapper från favoritgodiset eller spetsremmar i färger som varje familjemedlem tycker om att klä sig i. Allt är tillåtet – så länge det reflekterar vem du är just nu. Signera med allas namn och datum.

Tänk på att den här årstavlan är ett dokument från hela familjens upplevelser och känslor och fokusera mindre på om färger matchar eller olika föremål passar. Pyssel är viktigt för barns kreativa utveckling enligt en artikel i tidningen Vi Föräldrar och att tillsammans skapa någonting är också bra för familjesammanhållningen. Se det som en slags tidskapsel och hur kul det kommer att vara att titta på ert gemensamma verk när ni samlas många år i framtiden.

galanight