Ge bort den finaste presenten

Om du gillar att ge bort presenter så tycker du säkert att det är viktigt att lägga ner tid och tanke på dem. Visst är det kul med en chokladask eller en bok men allra roligast är det trots allt när presenten är gjord med kärlek och omtanke. Vad kan vara bättre än att göra en scrapbook och ge den till någon man tycker om?

En scrapbook behöver inte kosta särskilt mycket utan allt du behöver är papper, lim och föremål som spets, foton, knappar, urklipp och torkade blommor. Du bör också skaffa bra pennor så att du kan rita och skriva i varierande stilar. En blyertspenna för vintage effekt, några färgpennor för att illustrera och kulspetspennor för texten.

Gör ett tema

När du gör din scrapbook så är det alltid kul att ha ett visst tema på den. Om det är din farmor som ska få den kan du till exempel göra en bok som hedrar det år hon föddes och om det är en kär vän kan den handla om de populäraste idolerna eller personliga intressen.

Du kan göra boken själv eller i sällskap med andra och om du har barn kan det bli ett kul tillfälle att vara kreativa tillsammans. Att pyssla är ett fantastiskt sätt att ha trevlig familjetid på samtidigt som alla kan bidra med något.

Scrapbooking är en riktigt rolig hobby för alla åldrar och passar för olika tillfällen som att göra julkort eller vackra tavlor och dekorationer.

En annorlunda dagbok

Du kan också göra en dagbok med din scrapbook och i stället för att bara skriva fylla den med saker som representerar det du gör och tänker. Förutom att det är kul är det dessutom hälsofrämjande då studier har visat att dagböcker gör människor smartare och mer medvetna då de ger tillfällen för reflektion och analys.

galanight