Scrapbooka med det du har hemma

En faktor till varför många inte börjar med scrapbooking är för att de tror att man behöver halva inventeringen från en pysselaffär för att kunna scrapbooka. Men faktum är att du varken behöver mycket material eller ens behöver köpa nytt.

Ett tips till någon som vill komma igång med scrapbooking eller bara vill testa på för att se om det är något som den tycker är roligt är att börja med det du redan har hemma. I den här artikeln får du tips på saker du kan använda till din scrapbook som du dessutom kanske redan har hemma.

Verktyg

Första steget till att börja med scrapbooking är verktygen. Även när det kommer till verktygen så har du de allra flesta redan dessa hemma. Det viktigaste är att du har en sax, lim, tejp och pennor. Sedan är allt du behöver ett album eller en anteckningsbok att samla dina verk i.

Tapeter

Ett bra material till scrapbooking är tapeter. Eftersom att tapeter kommer i olika färger, mönster, texturer och är till materialet något tjockare än vanligt papper. Du kan använda dig av de tapeter du har hemma som blivit över från renoveringen eller beställa gratis prover. Tapeter går att använda i din scrapbook som bakgrund eller urklippta mönster.

Presentpapper

Förutom att scrapbooks är en uppskattad present så kan du även använda dig av presentpapper i själva scrapbooken. Till skillnad från tapeter så är presentpapper inte lika slitstarkt, men snyggt är det. Spara på presentpapper istället för att slänga bort det och använd det till ditt scrapbookande.

Pynt

Har du för mycket glitter över från julen? använd det i din scrapbook. Inventera ditt säsongs- eller festpynt och se vad du kan använda som material till ditt scrapbookande. Om du har sidor i din scrapbook om julen så ger det ju extra känsla om du har pyntat de sidorna med material som har med julen att göra.

Urklipp

Något annat som de allra flesta av oss har hemma är tidningar och reklamblad. Istället för att slänga bort dem går de att använda i vårt scrapbookande. Ta dig tiden att gå igenom de tidningar du har och klipp ut det du tror skulle göra sig snyggt i en scrapbook. Om du inte ska använda det på en gång kan du spara det. Ett annat tips när det gäller urklipp är att du kan göra moodboards av det, till exempel på hur du vill att ditt sovrum eller studentmottagning ska se ut.

Det behöver inte vara särskilt svårt att få tag på material till din scrapbook. En bra grej med om du använder det du har hemma är att du gör din hobby mer hållbar. Inventera i det du har hemma, var inte rädd att fråga om du till exempel får behålla presentpappret om du är bortbjuden på ett födelsedagsfirande. När du väl har fått upp synen för vilka material som går att använda till din scrapbook så kommer du se att det finns potentiella material överallt.

galanight