Börja med scrapbooking

Gillar du att pyssla och vill skapa dina egna minnen eller kanske göra dina egna inbjudningskort? Då kan scrapbooking vara något för dig. Scrapbooking är något som människor har underhållit sig med sedan en lång tid tillbaka och det är bara den egna fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Idag finns det till och med kurser som man kan gå om man vill lära sig scrapbooking på ett mer professionellt sätt, t.ex. som att det finns kurser för den som vill lära sig sy halloween dräkter till barn eller lära sig dreja. De allra flesta börjar dock från hemmets lugnt vrå och testar sig fram med hjälp av olika papper, fotografier, dekorationer och material.

Visst kan du komma igång med scrapbooking genom att bara använda det du har i hemmet, men det blir lättare, roligare och mycket snyggare om du använder dig av ordentliga tillbehör. Här nedan har vi gjort en lista på vad som kan vara bra att ha nära till hands när du ska sätta igång.

Material till scrapbooking

Det första du bör göra, innan du springer iväg till affären, är att titta på vilket material som du redan har hemma. Det kan t.ex. handla om saxar i olika storlek, bokmärken, knappar, klistermärken, lim eller papper i olika färger. Dessa föremål kan komma till stor användning när du vill scrapbooka.

Det är pappret som utgör själva grunden i scrapbooking och därför kan det vara bra att du fyller på ditt förråd med detta. Välj papper av tjockare material och gärna i olika färger. Cardstock och mönsterpapper är alltid kul att använda sig av och gör dessutom att du har större valmöjligheter. Förutom papper är det viktigt att du har tillgång till ett bra lim. Om du t.ex. ska använda dig av fotografier till din scrapbooking bör du välja ett lim som är fritt från syra. Syra kan annars göra så att dina fotografier förstörs och därmed blir resultatet inte som du planerat.

Många människor gillar att använda sig av olika typer av stämplar. Stämplar är något du kan hitta i de flesta pyssel och hobbyaffärer, men kan även beställas över nätet. Fördelen med att handla in ditt material online är att du får tillgång till ett mycket bredare utbud och kan även sänka dina kostnader. På internet kommer du nämligen att ha möjlighet att jämföra priserna från de olika butikerna.

Dags att köra igång

När du väl har allt material som du vill använda är det dags att köra igång. Kom ihåg att ditt pysslande ska vara roligt och att det är okej att göra fel. Tids nog kommer du att hitta din jargong och veta vad du ska använda och i vilken ordning som det är bäst att utföra de olika momenten.

galanight