Scrapbooka allt du vill

Är du intresserad av scrapbooking, men inte längre har någon inspiration eller fantasi? Ingen fara! Att ha brist på fantasi kan hända de allra bästa scrapbookare, men som tur är finns det mängder med inspiration att hämta från nätet. Det roliga med scrapbooking är att det inte finns några gränser för vad du kan skapa eller hur du kan skapa det. I majoriteten av fall använder man sig av papper som grund i scrapbooking, men det finns ingen som säger att du inte kan använda andra typer av material. Varför inte dekorera din fasadbelysning och göra den snyggare eller pynta gardinerna i barnens rum? Detta går förvisso inte under scrapbookingkategorin, men det vi vill få sagt är att du kan skapa precis allt du vill.

Trots det vet vi mycket väl hur svårt det är att komma på ”allt man vill” när fantasin tryter och därför har vi satt ihop en lista på roliga saker som du kan scrapbooka. Kanske har du redan tagit dig igenom alla eller så finns det några som du ännu inte testat på.

Kort – Att skapa sina egna kort tar lite tid, men är otroligt roligt. Du kan t.ex. sätta ihop dina alldeles egna inbjudningskort till bröllopet eller scrapbooka ihop tackkort att skicka ut till gäster efter en födelsedag. Det finns få saker som är lika uppskattade som egengjorda kort.

Fotoalbum – Har du tröttnat på att visa upp bilderna från semestern på mobilen eller datorn? Då kan ett eget fotoalbum vara något för dig. Det finns mängder med bra album som man kan använda sig av och som lämpar sig utmärkt för både tjockare papper och dekorationer. Kom ihåg att använda ett syrafritt lim om du ska klistra in fotografier, vilket du troligtvis ska.

Gästbok – Kommer en större födelsedag att äga rum eller ska ni ha bröllop? Då kan det vara kul att ha en alldeles egen gästbok på plats som du har skapat själv. I gästboken kan sedan gästerna skriva ner lyckoönskningar eller annat som de vill förmedla till er. Detta blir en fantastisk sak att spara för att sedan ta fram och läsa igenom när man önskar.

Barnbok – Tycker du att utbudet av ”Mitt första år”-böcker är alldeles för trist så kan du skapa en egen bok till ditt barn. Använd dig av olika dekorationer, fotografier, stämplar och vad du än känner för. Det roliga med att göra en barnbok är att du också kan fylla i information om ditt barn, t.ex. när den första tanden kom eller det första leendet.

Kalender – Om du är lite pysslig av dig och vill jobba med ett större projekt kan du scrapbooka ihop din egen kalender. Välj fotografier som passar de olika årstiderna eller använd dig enbart av dekorationer som knappar, glittriga pärlor m.m.

galanight