Material för scrapbooking

Att hålla på med scrapbooking är en trevlig och skapande hobby. Fördelen är att det egentligen bara din egen fantasi som sätter stopp, men du bör ändå försöka begränsa dig till att använda viss typ av teknik och material. Risken är annars att du köper på dig för mycket material som sedan får ligga och samla damm.

För att få inspiration och lite överblick vad det finns för olika typer av materiel inom scrapbooking kan du surfa runt på olika sidor. Det gör att du kan hitta en sajt som har det materialet som just du vill ha, precis som att du skulle surfa in på byggmax för att få reda på vilket byggmaterial som är billigast och bäst. Ta dig tiden och börja med det först och sedan är du redo att ägna dig åt scrapbooking.

Material hemma?

Innan du börjar med att beställa och köpa material är det en bra idé att ta dig en titt på vad du har hemma. Du kanske har band, knappar, trasiga smycken och spetsar eller annat spännande liggandes hemma. Det kan vara kul att se vad du har i dina gömmor, vem vet du kanske hittar riktigt bra scrapbookingmaterial.

Börja i mindre skala

Det är otroligt lätt att köpa hem material för att du tror att du ska ha användning av det vid ett senare tillfälle, men håll dina inköp till en mindre skala till en början. Du behöver mönsterpapper och cardstock för att sätta igång. Cardstock är pappark som är av en tjockare kvalitet och dessa använder du som en bas för dina sidor i den scrapbook som du ska skapa. Dessa papper kan du hitta i välsorterade hobby- och pappersbutiker. Pappersarken finns i alla möjliga kvaliteter och färger, men tänk på att använda mönsterpapper som matchar färgen på pappersarket.

Annat material som du kan tänkas behöva för att piffa till din scrapbook är blingstenar, halva pärlor och annat upplivande material. Du kanske vill ha stämplar med olika budskap så som exempelvis ”Krya på dig”, ”Grattis” och ”Älskar dig”. Något som också är bra att ha som stämplar är hela alfabetetet, siffror och symboler. Dessutom behöver du färg till stämplarna och då kan du använda några grundfärgerna, svart som du kan använda till allt och brunt som ger en gammaldags känsla. Du kan också ha några kökssvampar för att färga runt kanter och olika motiv.

Börja skapa

När du har dessa saker hemma, kan du börja skapa dina scrapbooks och ge bort eller bara för att du tycker det är kul. Ett tips är att bjud in vänner och göra en helkväll med scrapbooking, då ni äter och dricker gott, men framför har trevligt och umgås med varandra. Svårare än så är det inte!

galanight