Book Art

Gör konst av en gammal bok

Konst av papper känner vi till, som till exempel japanska origami då man viker vackra papper till olika figurer och scrapbooking då man klistrar olika papper, foton eller annat till vackra alster. Men Book Art, vad är det? Konst av böcker. Det är helt enkelt en teknik då man viker sidorna i en bok på ett speciellt sätt för att olika mönster ska framträda. De senaste åren har man kunnat skymta olika stilleben med just Book Art i inredningsmagasin. Just det svartvita i böckerna blir till stilrena dekorationer som passar utmärkt i den skandinaviska inredningsstilen.

Använd gratis material

Många som har fantasi och är kreativa behöver oftast inte köpa dyrt material till pyssel. Man tar vad man har, och gamla böcker som man inte behöver kan användas till mycket. Det finns flera sidor på nätet där man kan hitta Tips på pyssel och få inspiration. Tekniken som används i Book Art kan verka lite komplicerad i början. För att få fram avancerade mönster början man i mitten av boken och sedan måste man räkna sidor. Det finns kanaler på Youtube där en del delar med sig av tips och det finns även sidor på nätet där du kan köpa mönster till att vika ugglor, hästar, hjärtan och annat fint.

Vik en diamant

Hur går det till att göra konst av en bok? Det enklaste att börja med är att vika en diamantformad dekoration. Ta en gammal bok som du inte vill ha längre, ta bort pärmen och sidor som det inte är någon text på. Lägg boken så att du har ryggen mot dig. Ta ena hörnet uppe till vänster och vik ner mot dig och vid bokryggen, gör sedan lika med högra. Högra och vänstra sidan kommer delvis att ligga över varandra för de ska ända ner till kanten. Fortsätt ända tills alla blad är slut. Första och sista sidan kanske måste limmas eller fästas för att det ska bli bra. Lycka till!

galanight